ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Το Σεπτέμβριο του 2004 ιδρύεται η εταιρεία Dousis Com EE με την επωνυμία «ΔΟΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ» και με το διακριτικό τίτλο «STORY E.E.». Ιδρυτές της εταιρείας είναι ο Τάσος Δούσης, δημοσιογράφος, και η Κατερίνα Δημοπούλου, επίσης δημοσιογράφος.

Τον Απρίλιο του 2005 ο Τάσος Δούσης εκδίδει το ταξιδιωτικό περιοδικό ICONS Traveller’s, το πρώτο μηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό σε μεγάλο σχήμα της χώρας. Ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς εκδίδεται και το περιοδικό Winter Hotels. Πρόκειται για ετήσιο οδηγό χειμερινών ξενοδοχείων και σημειώνει απόλυτη εκδοτική και οικονομική επιτυχία.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2006 έρχεται και το ‘αδελφάκι’ του Winter Hotels, το Summer Hotels, ένας οδηγός ξενοδοχείων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που κι αυτός με τη σειρά του σημειώνει εκδοτική και οικονομική επιτυχία.

Τη συγκεκριμένη χρονιά, το 2006, η εταιρεία ξεκινά το άνοιγμά της σε περιοδικά πόλεων, που είναι ταυτόχρονα και ετήσιοι οδηγοί. Το Thessaloniki Magazine είναι το πρώτο περιοδικό που γίνεται από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ένα περιοδικό, όχι τοπικού χαρακτήρα, αλλά πανελλαδικού. Από τότε και μέχρι σήμερα το Thessaloniki Magazine κατακτά τις καρδιές των κατοίκων της συμπρωτεύουσας και σημειώνει πολύ μεγάλη εκδοτική και οικονομική επιτυχία.

Λίγο αργότερα η συνταγή της Θεσσαλονίκης εφαρμόζεται απόλυτα στην Αράχωβα με το Arachova Magazine καθώς και στο Ioannina Magazine που έρχεται να προστεθεί στην παρέα των πετυχημένων περιοδικών πόλης που ταυτίζουν το ταξίδι, την καλή ζωή και την πληροφορία.

Τον Ιούλιο του 2007 η οικογένεια των εκδόσεων μεγαλώνει και έρχεται το νέο μέλος Mykonos Magazine, ένα από τα πιο επιτυχημένα projects της εταιρείας διαχρονικά. Το ίδιο περιοδικό, μετά από τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας, πλέον κυκλοφορεί και στα αγγλικά.

Τον Μάιο του 2008 γίνεται η μετεγκατάσταση της εταιρείας από τα γραφεία των 150 τ.μ. στο Χαλάνδρι, σε ένα υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα προβολής στην Εθνική Οδό 800 τ.μ.

Τον Ιούνιο του 2009 δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό portal, το Travelstyle.gr. Μέσα στην κρίση, κι ενώ έχει ξεκινήσει η μεγάλη ύφεση, η εταιρεία δημιουργεί το athensmagazine.gr, ένα από τα μεγαλύτερα portal της Αθήνας το οποίο καθημερινά συγκεντρώνει χιλιάδες χρήστες του ίντερνετ που ψάχνουν πληροφορίες για διασκέδαση, κινηματογράφο, θέατρο κλπ.

Το Φεβρουάριος του 2011, πάλι μέσα στην κρίση και κόντρα σε όλα τα δεδομένα, η Power People, εταιρεία της Κατερίνας Δημοπούλου, δημιουργεί με εκδότη τον Τάσο Δούση ένα εβδομαδιαίο περιοδικό τηλεοπτικού αντικειμένου, το TV24. Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος στην Ελλάδα το TV24 γρήγορα σκαρφαλώνει στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού και αντιστέκεται στον ανταγωνισμό των τηλεοπτικών περιοδικών, κατακτώντας πωλήσεις που ξεκινούν από 20.000 εβδομαδιαίως και φτάνουν μέχρι και τις 40.000.

Την άνοιξη του 2013 το εβδομαδιαίο περιοδικό YOU Weekly Magazine έρχεται κάθε Τετάρτη στα περίπτερα και με τη θεματολογία του καλύπτει όλο το φάσμα ενδιαφερόντων της σύγχρονης γυναίκας. Celebrities, gossip, μόδα, beauty & TV παντρεύονται σε 130 σελίδες και σε καταπληκτικά χαμηλή τιμή. Επίσης, καθημερινά μπορεί να διαβάσετε στην ιντερνετική του εκδοχή, στο www.youweekly.gr, κάθε τι που απασχολεί τη σύγχρονη γυναίκα.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2014 εκδίδεται το νέο γυναικείο μηνιαίο περιοδικό Miss Glitter, που έρχεται για να πασπαλίσει με λίγη από την χρυσόσκονή του τους αναγνώστες. Παρά το pocket size του, περικλείει όλες τις νέες τάσεις της μόδας και της ομορφιάς, ενώ συμπεριλαμβάνει στη θεματολογία του συμβουλές για τις σχέσεις, το σεξ, τις φιλίες και την εργασία.

Λίγο πριν μπει το 2015 το νέο και ανατρεπτικό wellness περιοδικό The Body είναι γεγονός! Η γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου, έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα της υγείας και του wellness αναλαμβάνει τη διεύθυνση έκδοσής του. Το περιοδικό έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στον τομέα της δίαιτας συστήνοντας στο ευρύ κοινό μια πρωτοποριακή και άκρως αποτελεσματική μέθοδο αδυνατίσματος, την TBS, The Body System!

Τον Φεβρουάριο του 2017 η οικογένεια του Ομίλου DOUSIS COM με μεγάλη χαρά υποδέχεται ένα νέο μέλος και μια νέα συνεργασία γεννιέται, μεταξύ του Youweekly.gr και της γνωστής παρουσιάστριας Σταματίνας Τσιμτσιλή, η οποία εγκαινιάζει τη δική της ενότητα στο Youweekly.gr, ένα φρέσκο και μοντέρνο blog με περιεχόμενο που επιμελείται η ίδια με αγάπη και μεράκι. Το YOU&ME by Stamatina Tsimtsili, έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πρώτο στην προτίμηση του γυναικείου κοινού, που δείχνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, στο blog της παρουσιάστριας.

Διατηρώντας την ανοδική του πορεία και ενισχύοντας τη θέση του έναντι του ανταγωνισμού, ο Όμιλος DOUSIS COM συνεχίζει να προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία, μέσω τόσο των έντυπων εκδόσεων όσο και των ψηφιακών μέσων που διαθέτει, πάντα πιστός στις αξίες του και αυτό αποτιμάται στην εμπιστοσύνη του κοινού που συνεχίζει να τον εμπιστεύεται.